A la Marina ens cuidem … Tallers de benestar al nostre barri!

A la Marina ens cuidem … és un nou projecte comunitari al barri, que va sorgir com a creació del Grup de Treball d’Atur i Salut Mental, de la Taula de Salut Comunitària de la Marina, i que es gestiona des de l’Unió d’Entitats de la Marina. En el grup de treball impulsor del projecte han participat els següents agents: Districte Sants- Montjuïc, CAP La Marina, CAP Carles Ribas, Fundació Hospitalària Sant Pere Claver (Salut Mental), Centre de Serveis Socials de la Marina, Treball als Barris (Barcelona Activa), ABD, Barcelona Salut als Barris i Pla de Barris la Marina, Entitats i equipaments del barri.

Aquest projecte pretén abordar els problemes de salut mental relacionats amb la situació de crisi econòmica, precarietat laboral, atur o baixes laborals,  que generin situacions d’estrès, ansietat, depressió entre altres,  millorant  el suport i la inclusió social  de les persones que es trobin vivint alguna d’aquestes situacions.  Aquesta necessitat va ser identificada per la diagnosi de salut de la Marina del Port i la Marina del Prat Vermell, realitzada des del programa Barcelona Salut els Barris (BSaB), de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, amb el conjunt del veïnatge del barri al març de 2017.

A la Marina ens cuidem té com objectiu oferir eines per millorar el benestar físic i emocional de les persones adultes del barri de la Marina, promovent la salut i la cura entre les seves veïnes i veïns, augmentant les seves relacions i creant una xarxa d’intercanvi de coneixement i experiències. Amb aquest propòsit el projecte contempla dues fases: la primera és la realització de tallers dissenyats i conduïts per professionals i entitats, preferiblement del barri i una segona fase, de retorn social de les persones participants amb vinculació amb alguna activitat festiva i/o comunitària del barri o bé com a talleristes en una següent edició del projecte.

 

Per aquesta primera edició comptarem amb diferents tallers de benestar, tal com: Sessions guiades de Jin Shin Jyutsu – Posa’t les ulleres liles! – Ruta guiada: Descobrint la transformació de la muntanya – Moviment expressiu: deixa anar les teves tensions – Posa’t en forma – Reconeixent el nostre entorn “Passejada interpretativa”.

Deixa un comentari