Actius a les xarxes socials

És dijous al vespre i quatre joves rapers del barri comparteixen amb el públic la seva música i lletres a través d’un concert en directe pel  Facebook de La Bàscula. Sebas, Álex, José i Eric rapegen des de les seves habitacions. Els directes s’han convertit en un habitual a les xarxes en aquests darrers mesos. El confinament no ha aturat la creació artística, sinó que aquesta sembla que s’ha vist incrementada.

L’Espai Jove La Bàscula ha volgut ser un altaveu de l’obra de joves creadors i creadores, amb diferents iniciatives online. El concurs de cançons Reversiona’t n’és un altre exemple. Hem entrat en la intimitat de les cases de joves i no tan joves, que ens han ofert les seves interpretacions. El públic de La Bàscula ha decidit que la noia de 16 anys Paula Flores ens oferia la millor interpretació. Els “likes” l’han fet guanyadora.

El Covid ha obligat als equipaments a reinventar-se: a ingeniar propostes tralladables a les xarxes, com els festivals Barcelona VisualSound o Rough Diamonds. I així, l’exposició “FEM: feministes per què” ha saltat de les parets de La Bàscula a les parets virtuals d’instagram. I així ho han fet també els tallers habituals de La Bàscula. Els talleristes de baix, guitarra, cant, bateria, shuffle, DJ han agafat els dispositius al seu abast, mòbils, tablets o portàtils per fer una masterclass online, que els ha permès retrobar-se amb els alumnes o trobar-ne de nous.

I continuem creant noves iniciatives online, com el fòrum de cultura musical “Vinílics”, les informacions sobre grups musicals joves “musicakmO” o la propera exposició d’il·lustracions en confinament, mentre esperem reobrir de nou. Però tot sembla indicar que un futur proper allò virtual conviurà amb l’experiència física.

Segueix-nos a Facebook Espai Jove La Bàscula.

Deixa un comentari