Així són els tallers d’Habilitats Parentals

Les moderadores ens ho expliquen…

Ja hem acabat el taller d’habilitats parentals per a mares i pares d’infants de P3, P4 i P5. Com a equip de moderadores estem molt contentes i satisfetes del camí fet amb el nostre grup de mares i pares. Un grup molt participatiu i amb moltes ganes d’aprofitar l’espai pel benefici familiar. Ens han fet la feina molt fàcil, i esperem que totes hagin acabat amb la sensació d’haver-se emportat aprenentatges i experiències a casa.  També estem agraïdes a l’escola SEAT que ens ha cedit l’espai i personal molt amable que ha col·laborat amb nosaltres. Ha estat el primer taller realitzat a una escola, i l’experiència ha estat magnífica, tant pel grup com pels fills/es, que han participat de les dues sessions compartides, i explicaven orgullosos que anaven a l’escola dels papes.

En aquest taller hem tingut la sort de comptar amb la participació d’algun papa, però continua essent insuficient. Això continua sent un repte.

Marta Bosch, Raul Pau i Marta Candial
Moderadores del grup

La valoració de l’Escola Seat

Com a escola oferir el lloc on poder fer el Taller d’habilitats parentals de la TIAF ens complau enormement, ja que afavorir la creació d’espais de diàleg i reflexió sobre l’educació dels nens i de les nenes és indispensable. Gaudir d’espais on les famílies puguin parlar i reflexionar sobre la tasca quotidiana d’educar als seus fills i filles, mentre comparteixen la seva pròpia experiència guiades per persones expertes en aquestes dinàmiques és una oportunitat que cal potenciar. Tant les famílies com les escoles ens beneficiem de trobar estratègies i maneres de fer amb els infants, sigui quina sigui la seva edat.

Des de l’escola creiem que cal continuar treballant en aquesta línia, encara que costa que algunes de les famílies vegin la necessitat de trobada i posada en comú. Ens ha agradat molt observar que, tot i haver fet una bona difusió dels Tallers, qui ho ha fet més encomanadís han estat les mateixes famílies participants animant a les altres. Per tant, us agraïm a tots i a totes (organitzadors/es, formadors/es i famílies) el fet de fer-ho possible.

Dolors Bosch
Cap d’estudis. Escola Seat

 

L’experiència per a les famílies

Han estat 2 hores setmanals molt ben invertides per al benestar de la meva família. Estic molt agraïda.
Yolanda R.S.

Doncs el curs m’ha agradat molt, perquè m’ha donat eines per poder gestionar emocions de la meva filla, i les nostres com a pares. Saber i entendre com veuen el món desde la seva prespectiva i poder ajudarlos a pujar sans emocionalment per prepararse per la vida. Tot i que el temps és una carència en el nostre dia a dia, crec que és important parar el rellotge perquè després no sigui massa tard.
Mireia Díaz

“Tots els pares i mares que conec tenim les mateixes preocupacions o semblants. És interessant participar en aquests tallers per poder compartir-les i amb els educadors intentar posar en pràctica diferents tècniques per poder educar i criar als nostres fills amb amor i èxit.”
Mireia García

1 comentari

Deixa un comentari