Aquest estiu, gaudim de tots els drets!

Principi 7 de la Declaració Universal dels Drets de la Infància

L’infant té dret a rebre educació, que serà gratuïta i obligatòria almenys en la seva etapa elemental. Se li donarà una educació que afavoreixi la seva cultura general i li permeti, en condicions d’igualtat d’oportunitats, desenvolupar les seves aptituds i el seu judici individual, el seu sentit de responsabilitat moral i social, i esdevenir un membre útil de la societat.

L’interès superior de l’infant serà el principi que guiarà aquells qui tenen la responsabilitat de la seva educació i orientació; aquesta responsabilitat pertoca abans de tot als seus pares.

L’infant gaudirà plenament de jocs i esbarjos, els quals hauran d’estar orientats a les finalitats perseguides per l’educació; la societat i les autoritats públiques s’esforçaran a promoure la satisfacció d’aquest dret.

És important fomentar la igualtat d’oportunitats  també a partir de les activitats d’estiu.

Des de la Fundació Mans a les mans creiem que tots els infants tenen dret a gaudir dels avantatges de participar en activitats de lleure durant l’estiu sense excepcions.

Els avantatges de les activitats de lleure educatiu a l’estiu són molts, alguns dels més rellevants:

  • ESPAIS D’APRENENTATGE i apropament a la natura o a entorns desconeguts.
  • ESPAIS DE PROGRÉS PERSONAL. Conviure i créixer amb altres, experimentar, atrevir-te a fer coses diferents, haver de solucionar dificultats quotidianes… Les vivències que tenen els acompanyaran durant tota la seva vida.
  • ESPAIS PER ASSUMIR RESPONSABILITATS i GUANYAR EN AUTONOMIA: parar taula, ajudar als altres, preparar-te la roba… aprendre a compartir amb els altres i haver de superar imprevistos els ajuda a créixer de forma sana.

Així, gràcies a la col·laboració amb la Fundació Agbar, volem promoure que tots els infants puguin divertir-se i aprendre realitzant una gran varietat de sortides, excursions i activitats atractives i de qualitat que sovint no estan al seu abast. Enguany, més de seixanta infants, adolescents i joves dels barris de la Marina han pogut participar en les activitats d’estiu organitzades per la Fundació Mans a les mans durant les vacances escolars. Al llarg d’aquestes setmanes han pogut anar de colònies a Cassà de la Selva, fer ruta amb bici d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols, i anar d’excursió a la Font de la Budellera, a la piscina, al Tibidabo, a fer paddle surf i als laberints d’aigua del CosmoCaixa durant els casalets i casal d’estiu.

Des del programa Mar Obert, també s’han estat realitzant diverses activitats de lleure paral·lelament. Els infants i adolescents del Servei de Dinamització Imagina’t ha realitzat un casal d’estiu amb un tastet de tallers d’activitats esportives i creatives, on han pogut descobrir la capoeira, el cant o la batucada, amb la qual donaran inici a les festes majors del barri Eduard Aunós (Cases Barates). Més de seixanta infants de l’esplai Spai-T han anat de campolònies de l’Spai-T a Planoles, on han pogut gaudir d’una meravellosa ruta des de Ribes de Freser i acampar sota les estrelles. A més a més, durant el mes d’agost, es realitza a la Fundació Mans a les mans també un casal d’estiu en col·laboració amb Càritas i la Fundació Pere Tarrés.

Contacte:
Irene Aranda
Fundació Mans a les Mans

Deixa un comentari