Converses amb joves artistes participants de l’exposició col·lectiva ‘Confinada Il·lustrada’

‘Confinada Il·lustrada’ és una exposició col·lectiva d’il·lustracions fetes per joves menors de 30 anys. Vint joves han participat en aquesta exposició per mostrar l’obra realitzada durant el confinament.

Conversem amb vuit de les artistes participants de l’exposició col·lectiva per tal que ens expliquen detalls sobre el seu procés creatiu i l’experiència de participar en aquesta exposició. Per escoltar l’entrevista completa, visiteu el canal d’instagram de @basculajove.

Ja s’han publicant les obres rebudes al canal Instagram de @basculajove i també les podeu veure en directe a les parets de l’Espai Jove la Bàscula.

Aquesta exposició pretén posar en valor la creació artística jove durant aquest període de confinament i establir un pont entre allò virtual i allò presencial.

Parlem amb Maruxi, Inés Shuai, Annoncia, Judith Tarrés, Tatiana Klemen, Victoria Grillo, Rot i Alfonso Rodríguez

Quan fa que dibuixes?

Inés: Sempre m’ha agradat dibuixar, des de ben petita

Judith: Porto dibuixant tota la vida, des que era petita

Annoncia: Des de ben petita que dibuixo, pinto, faig manualitats i aquestes coses però fins 4t d’ESO que no vaig començar a pintar a diari.

Mar: Digital des dels 18, fa quatre anys. Que no sigui digital des de sempre.

Tatiana: Des de que tinc memòria, des de molt petita. Si bé un temps no vaig fer tant, sempre he dibuixat.

Rot: He dibuixat molt de nena, m’agradava molt. Vaig ‘tornar a començar’ a dibuixar quan tenia 20 anys. Vaig dir ‘Vull començar a dibuixar una altra vegada’ Vaig anar provant. Al principi pensava que no ho podia fer i al final, Bueno…. ho vaig fer!

Victoria: Des de tota la vida. Des de molt petita. La veritat és que no me’n recordo des de quan… Des de sempre.

Alfonso: No es que dibuixi, però m’agrada molt gargotejar. Sempre gargotejo quan puc. Si estic al metro, i hi ha un paper a terra i tinc un boli, doncs començo a ratllar qualsevol cosa.

Quin material o tècnica t’agrada més?

Inés: M’agrada molt l’aquarel·la, el llapis i el carbonet

Judith: M’agrada molt experimentar en diferents tècniques, però últimament he estat provant amb retoladors amb base d’alcohol.

Annoncia: Aquí no puc triar perquè bàsicament em moc amb tot. Puc pintar amb oli, acrílic, boli, llapis, rotus… o sigui tot. No puc decidir-me per cap tècnica perquè totes m’encanten.

Tatiana: M’agrada molt la combinació de materials, secs i humits. Utilitzo aquarel·les, grafit aquarel·lable i el mesclo molt amb llapis o retoladors.

Mar: M’agrada molt el dibuix tradicional però últimament dibuixo en digital tot.

Victoria: A mi m’agrada molt pintar però ara estic fent molt més digital.

Rot: M’agraden molt els llapis i llapis de colors. També utilitzo pinzells, guixos… el que sigui.

Alfonso: M’agrada pintar amb bolígraf, perquè és quelcom barat i ho tinc a mà. El paper… qualsevol! De fet, més que dibuixar m’agrada recopilar coses.

Havies exposat abans?

Inés: Vaig participar a una exposició amb els de batxillerat a La Fontana. Aquesta és la meva segona exposició

Judith: Vaig participar d’una exposició, també col·lectiva, a l’Espai Jove La fontana.

Annoncia: Sí, justament aquí a La Bàscula, cap al febrer d’aquest any

Tatiana: Sí, he exposat a Barcelona, Buenos Aires i Eslovènia.

Mar: Sí, fa un any, aquí a la bàscula

Victoria: Si, a Buenos Aires. Quan era més jove feia pintura en acrílic, dibuix de figura humana i mural.

Rot: No, la veritat és que mai havia participat d’una exposició.

Alfonso: No, és la primera vegada que participo d’una exposició i m’ha agradat molt conèixer a la gent que està aquí.

Què t’ha semblat participar a l’exposició ‘Confinada Il·lustrada’?

Inés: Doncs m’ha semblat molt interessant i també un acte molt bonic d’exposar dibuixos que hem fet durant el nostre confinament, aquesta experiència tant heavy que hem passat tots.

Judith: M’ha semblat una experiència molt interessant i molt guai. M’ha agradat molt participar amb altres artistes, poder-los conèixer i veure les obres tan diferents de tothom.

Annoncia: Doncs super interessant, més que res perquè veus les obres de tothom, des d’un mateix enfocament, però cadascú a la seva manera i amb les seves tècniques. Cadascú fa servir les seves coses i els seus recursos i és molt divertit. I també el fet de trobar-nos amb tots els artistes ha estat interessant perquè hem pogut comentar el que hem fet. Ho he trobat molt xulo.

Tatiana: M’ha agradat molt. M’agrada molt participar de les exposicions col·laboratives. Està molt bé per conèixer gent i intercanviar idees i opinions.

Mar: Doncs molt bé, hi hagut moltes artistes i molt bon rotllo així que molt bé.

Victoria: Bé, m’ha agradat molt! A part és la meva primera exposició aquí a Barcelona i m’ha agradat molt perquè tenia moltes obres que havia realitzat al confinament i m’ha agradat molt participar amb les obres.

Rot: M’ha agradat molt perquè he vist obres diferents i he conegut gent super guai, que t’ensenyen moltes coses perquè tenen una altra visió, unes altres tècniques i es poden veure diferents perspectives. Alfonso: Som un grup d’amics que hem estat parlant molt del que fem. Un va comentar d’aquest lloc i l’exposició i vaig dir: ‘endavant!’ Perquè m’agrada molt el suport.

Segueix-nos a Facebook Espai Jove La Bàscula.

Deixa un comentari