Convivint en una escola amb drets

L’any passat, els alumnes que fèiem cinquè a l’escola Seat, vam realitzar un projecte sobre els Drets dels Infants, gràcies a una iniciativa d’Unicef. Vam aprendre, en forma de jocs, debatent i reflexionant, els nostres Drets i vam realitzar un curtmetratge d’un d’ells.

Pels alumnes de l’escola Seat que hem participat en el projecte d’una Escola amb Drets,  formar part d’aquest projecte significa viure en una escola on tots som iguals, on ens respectem i vetllem per a que s’acompleixin els drets dels nostres companys i companyes i els nostres propis. Això ens fa ser més conscients de tot el que succeeix al nostre voltant i observar les desigualtats que existeixen.

Aquest projecte l’hem viscut amb molta il·lusió. Al principi estàvem molt expectants i nerviosos perquè era un projecte i una experiència nova. Al llarg del projecte vam sentir que cada vegada ens anàvem “empapant” més del tema i cada vegada ens agradava més, fins al punt que vam decidir que formés part de la nostra manera de fer.

També, ens hem anat fent més conscients dels nostres Drets i de la importància de que se’ns respectessin a nosaltres i als nostres companys i companyes. Per això, ens ha ajudat molt a l’hora de solucionar els conflictes que tenim ja que ens ajuda a buscar solucions d’acord amb els nostres drets i els dels companys.

A més, ens vam adonar que nosaltres tenim molta sort de viure en un lloc on se’ns respecten els nostres drets perquè vam ser conscients de que hi havia nens arreu del món als quals gairebé no s’acomplien aquest drets. Hi ha nens que enlloc d’anar a l’escola han de treballar, d’altres que viuen constantment en una guerra, d’altres que no tenen l’oportunitat d’estudiar, que són discriminats… i nosaltres, en canvi, vivim en un entorn força protegit.

El nostre desig és que tots aquests drets s’acompleixin arreu del món i que tots els nens i nenes del món pugin viure feliços i en pau i que tots puguin tenir les mateixes oportunitats. Per això és molt important que s’acabin totes les guerres, que no hi hagi discriminacions per les seves religions, discapacitats, color de pell, origen… i que la societat sigui conscient d’aquestes desigualtats i se’n faci realment càrrec. Creiem que si tothom posés el seu granet de sorra, això seria possible. És per aquest motiu que estem tan orgullosos de formar part d’una escola amb Drets.

Per últim, volem aprofitar aquesta ocasió per animar a totes les escoles del barri que s’uneixin a aquest projecte, d’una escola amb drets.

 

Madelyn Méndez, Paul Francàs i Danae Sanromà
Alumnes Escola Seat de 6è

Deixa un comentari