Créixer per aprendre a assumir la responsabilitat personal

Alumnes de primària de l’Escola El Polvorí, jugant a hoquei.

A l’escola El Polvorí, realitzem hoquei, ball, voleibol i iniciació esportiva, dins del programa “Convivim esportivament” de la FEEB.

Les activitats extraescolars de la nostra escola es presenten com una oportunitat per  fer cohesió social i generar valors per aplicar a dins i a fora del camp. Per ex. l’activitat del hoquei suposa fer partits entre nosaltres però també fem una lliga escolar que hi participem diferents escoles (Alemany, Arenal de Llevant, BarcelonÍ Stick, Bàrkeno, Can Clos, Ipsi, Enric Granados i nosaltres). Amb l’esforç que fem cada dia tot l’equip hem pogut guanyar tres lligues consecutives, tres copes de la Marbella i el premi “Compta fins a tres” que valora el respecte, l’esforç i l’esportivitat.

No aprenem només a jugar, també practiquem el PRPS  (Programa de responsabilitat personal i social) que treballa en superar les barreres que impedeixen assumir la responsabilitat personal (excuses, queixes, justificacions o culpar als altres). A partir d’aquí, cal anar superant els objectius de cada nivell(respecte, participació i esforç, autonomia, lideratge i ajuda, transferència) per arribar a ser responsables dels nostres actes.

Per a nosaltres és molt bonic tenir l’oportunitat de poder conèixer esports poc coneguts, de fer activitats que ens fan passar una bona estona junts, nenes i nens d’edats diferents però amb un mateix desig, divertir-nos i créixer com a persones.

Deixa un comentari