“Danza corazón para la familia” Un temps de qualitat, un espai de trobada per mitjà del moviment

En aquests temps és important prestar atenció a allò que ens fa humans. Trobar-nos en la mirada d’l’altre, la proximitat, el suport mutu, els vincles sans i la diversitat. M’alegra fer-ho com Dansaterapeuta, obrint espais per a la trobada familiar.

Interessada per la infància i l’aprenentatge, vaig realitzar la carrera de Psicopedagogia. No obstant això, va ser quan vaig estudiar Dansateràpia i vaig conèixer l’Educació Viva, que vaig sentir un canvi profund en mi i el cridat a promoure una altra mirada sobre la criança i educació. Vaig comprendre el necessari que és el treball personal per part de l’adult per reconèixer els seus patrons automàtics lligats a les pròpies experiències infantils, creences i mandats. Vaig integrar una altra forma d’estar i acompanyar nens/es de manera més conscient i respectuosa.

Així va néixer el meu mètode “Danza Corazón para la família”, per promoure el desenvolupament integral i vincles afectius saludables per mitjà del moviment expressiu i la creativitat. Un espai on mares i pares també tenen l’oportunitat de connectar amb el seu propi cos, escoltar-se i des d’aquest lloc anar a la trobada amb els seus fills/es observant i coneixent les seves maneres de relacionar-se a l’interactuar des del moviment.

En les trobades les famílies comparteixen, juguen, senten, es miren, ballen … Tots/es tenen un lloc que els convida a expressar-se amb llibertat, respecte, amor i acceptació del que cada moment porta, desenvolupant les seves potencialitats. Entre les seves aportacions, possibilita altres maneres de comunicar-se, promou el desenvolupament integral psicofísic, el llenguatge corporal i l’expressió de les emocions. També la creativitat i el joc, enfortint els vincles, compartint un temps de qualitat on tots/es creixen i aprenen junts/es.

Cada adult és diferent. Amb la creació d’un ambient propici, algunes persones ja connecten fàcilment. D’altres, necessiten més temps per deixar-se anar, sentir confiança i lliurar-se a el moviment, se centren en els seus fills/es i busquen passar-la bé. Tot és vàlid perquè cada persona té el seu moment per poder anar una mica més enllà del que coneix i això cal respectar-lo. Igual que és important respectar les necessitats i personalitat de cada nen / a.

T’esperem aquest nou cicle de Temps en família. Dansa Cor els dimecres 13, 20 i 27 de Gener a les 18hs. La inscripció és prèvia i les places limitades. Aprofita a regalar-te a tu i als teus fills/es, un temps de salut i benestar.

Erica Borzese Boshant
Psicopedagoga i Dansaterapeuta

www.danzacorazon.blogspot.com

Deixa un comentari