Dones racialitzades doblement invisibles

El passat dia 28 de Novembre, la Taula de Dones de La Marina va impulsar la creació d’un mural al mur  exterior del camp de futbol de l’Energia. Es va comptar amb l’Artista Montserrat Anguiano, qui basa la seva obra en les referents negres.

Des de la taula de dones volem reivindicar el doble eix d’opressió que pateixen les dones racialitzades, que, com bé apuntava Maga Pérez integrant de l’Associació Misibamba d’afrodescendents  a una entrevista a Telam : “A les dones negres ens ubiquen en un lloc d’eterna servitud, d’exotizació del nostre cos y cultura, contribuint a un imaginari col·lectiu de com som o hauríem de ser que ens impedeix un ple exercici dels drets”.

Us convidem a que us apropeu al mural i pugueu conèixer les històries de Althea Gibson (tenista estatunidenca guanyadora de deu tornejos de Grans Slam), Simone Biles (gimnasta artística Estatunidenca, guanyadora de 19 títols de campiona mundial y 25 medalles en campionats mundials), Emma Clarke (una de les primeres futbolistes negres professionals d’Anglaterra), Aauri Bokesa (esportista espanyola que va compaginar les temporades de basquet i atletisme) i Gabby Douglas (gimnasta artística Estatunidenca que va participar als Jocs Olímpics). Finalment us proposem una petita activitat de reflexió, quantes dones coneixeu que hagin destacat en el món de les ciències (per exemple) en comparació a homes? I  quantes d’aquestes pertanyen a cultures que no siguin la nord americana o la centre-europea?

Deixa un comentari