El projecte RADARS arrela a la Marina

RADARS és un projecte pensat per a tenir cura de les persones grans dels nostres barris, des d’una mirada sensible i respectuosa, i sobretot propera. RADARS neix i es desenvolupa des de la proximitat, des de l’entorn immediat i des de la quotidianitat de la vida als barris de la nostra ciutat. És la veïna, el voluntari, la botiguera, el farmacèutic… que des d’una mirada sensible, tenen cura de les persones grans que els envolten, i que resten amatents en tot moment, i són capaços d’identificar aquells canvis que denoten que alguna cosa no va bé. I com no, RADARS, són aquelles persones que saluden, que s’interessen, que pregunten, que dediquen una estona als altres, i que viuen compromeses amb el seu entorn i la seva gent.

El projecte RADARS té un efecte doblement positiu en els barris en que hi té presència, ja que a banda de tenir cura de les persones grans, relliga diferents actors del barri. Comerços, veïns sensibilitzats, voluntaris, entitats i associacions, i els serveis socials i de salut bàsica, enforteixen les seves relacions des d’una mirada sensible cap a les persones grans, obtenint noves sinergies que transformen la societat.

Ja fa mesos que RADARS esta treballant als barris de la Marina del Port i la Marina del Prat Vermell, i es troba en un moment de creixement. El projecte s’articula al voltant d’una taula comunitària oberta a la ciutadania on hi conflueixen totes aquelles mirades sensibilitzades amb el projecte. És l’espai des d’on es traça l’estratègia per a la detecció de persones que es troben en risc o pateixen solitud, l’enfortiment de la xarxa comunitària i la difusió del projecte, i per la vinculació de les persones usuàries amb el seu entorn.

Cada actor que participa de la taula RADARS, ocupa un paper rellevant i aporta una mirada única al projecte. Els voluntaris contacten amb les persones grans i les conviden a sortir de casa, els comerços es fixen en aquelles persones grans que es poden sentir soles, les entitats i associacions les acullen a les seves activitats, i els professionals de la salut i de l’àmbit social, vetllen pel seu benestar.

En definitiva, RADARS és una oportunitat per a humanitzar les relacions que s’estableixen en els nostres barris, que massa sovint es limiten a conviure en uns espais públics grisos i freds.

Una oportunitat que ens convida a totes, a formar part de la xarxa RADARS, i a fer barri amb les persones grans.

Per a més informació:

 

Deixa un comentari