Els “ambients” han arribat a l’escola seat

Des de l’Escola Seat ens complau presentar-vos els nostres AMBIENTS D’APRENENTATGE, set espais que ofereixen diversitat de pràctiques i reptes dins d’una mateixa temàtica, on els nens i nenes troben diferents propostes dissenyades per aprendre fent i pensant de forma autònoma, i en les que el motor és la motivació. Aquests set ambients són: Espai de Llum i Foscor, Psicomotricitat, Disfresses, Experiments, Art, Construcció i Ludoteca.

Aquests entorns permeten la interacció amb els diferents materials i instruments, pensats per aportar aprenentatges significatius i funcionals, que puguin aplicar a altres contextos del dia a dia.

Els infants tenen la responsabilitat i llibertat de decidir a quin ambient volen anar, això incrementa l’interès per realitzar les activitats, sumat a poder-ho fer en entorns tan engrescadors i plens d’oportunitats.

Es tracta d’una metodologia inclusiva, que respecta els diferents ritmes i formes d’entendre i interpretar el món que els envolta. Tant és així que els infants que s’hi agrupen tenen entre 3 i 5 anys.

Aquesta forma de fer va ser implantada el 2017 a Educació Infantil amb l’objectiu d’oferir ocasions que permetin als infants desenvolupar les seves capacitats a través situacions de joc i propostes que fomenten la curiositat, el raonament, la observació i la creativitat. Per poder-ho dur a terme, l’escola ha necessitat una transformació dels espais, incorporació de materials i molta investigació i creativitat per part del equip educatiu, per tal d’aconseguir propostes plenes d’oportunitat.

 

Us hi esperem!

Deixa un comentari