Els Beneficis del Massatge Infantil

El Massatge Infantil té molts beneficis pels nadons, els dividim en quatre categories:

  • Interacció, per a nosaltres és importantíssima perquè ajuda a enfortir els vincles afectius i facilita la comunicació entre pares/mares i fills/es, utilitzant tots los sentits. Proporciona seguretat, confiança, respecte i temps mutu de qualitat.
  • Estimula l’aparell circulatori, el digestiu, el respiratori i també el sistema hormonal, l’immunològic, el limfàtic, el nerviós i el vestibular (que està relacionat amb la coordinació i l’equilibri). Afavoreix les connexions neuronals. Contribueix a augmentar l’autoestima.
  • Alleuja els gasos i els còlics, l’estrenyiment, els dolors de creixement, les tensions musculars, l’ hipersensibilitat al tacte i a la pell, etc.
  • Relaxa el sistema nerviós, millorant els patrons de son i així poder gaudir d’ un descans positiu. Disminueix les hormones de l’estrès (com el cortisol) i augmenta les hormones del benestar i de la relaxació (com l’oxitocina).

No només té beneficis pels nadons, sinó que també en té pels pares/mares, reduint l’estrès i disminuint la depressió post part. Essent un recurs molt important també, per a tots els pares, o per a les mares i els pares adoptius. A través del tacte nutritiu podran fomentar el vincle afectiu amb el seu fill/a, ja que les mares el comencen a establir durant l’embaràs.

Per altre banda, la tècnica del massatge pot involucrar a tota la família, descendint la rivalitat entre els germans, incrementant el respecte, reduint les situacions de conflicte i creant un ambient relaxat.

Un altre beneficiari, sens dubte, és la societat, ja que incrementa el tacte positiu en les persones, reduït l’agressivitat, fent persones més humanes, etc.

La meva experiència com a Educadora de massatge infantil i com a mare, és que el massatge infantil és un gran aliat.

És molt bonic veure com en els cursos, les famílies gaudeixen d’aquests moments de tacte nutritiu, i veure també com al llarg de les sessions, es van comunicant d’aquesta forma tan especial amb els seus fills, a través del tacte, de les mirades, de l’olfacte, de les senyals, de la veu, etc.

És preciosa la complicitat que es crea.

Com a mare estic molt agraïda de tenir aquest recurs tan valuós a les meves mans, ja que és una experiència molt gratificant, poder gaudir dels seus beneficis amb els meus fills, fins i tot ara que ja són més grans.

Realment, el massatge és un regal per a tota la vida!

Marta Bosch Call
Educadora de Massatge Infantil IAIM

Deixa un comentari