Els nois i noies de la Marina prenen la paraula en una tertúlia radifònica entre escoles a la Marina 102.5 FM

REEMISSIÓ: DIMARTS 29 DE MAIG A LES 19H AL 102.5FM

Més informació, galeria de fotos i àudio amb el programa complet

Aquest dijous 24 de maig, la sala gran de La Bàscula va acollir la primera edició de la tertúlia entre escoles de La Marina organitzada pels mitjans de comunicació del barri, LA MARINA (Premsa | 102.5FM | .CAT). El debat, que es va poder seguir en directe per La Marina FM, va començar a les 15:30 i es va allargar fins a una hora.

Al llarg d’aquesta hora, els alumnes de quatre escoles del barri van poder conversar entre ells sobre els temes que més els preocupen. Dalt de l’escenari es van situar dos representants de cada escola que va participar en el programa de ràdio, i a baix entre el públic es trobaven els seus companys. En concret, van participar-hi els alumnes de 6è de l’Escola SEAT, l’Escola Can Clos i l’Escola Bàrkeno, i també els alumnes de 5è de primària de l’Escola Ramon Casas.

Aquesta tertúlia va sorgir a partir de les enquestes sobre la participació infantil i adolescent que s’han realitzat en el darrer any des de la TIAF en diferents àmbits al barri de la Marina, com ara: escoles bressol, escoles de primària i escoles de secundària. En aquestes enquestes han sortit diferents temes que preocupen els infants i joves, com ara el seu propi aprenentatge i la seva educació, així com el seu entorn més immediat i allò que els afecta directament. Però com això només eren dades, la tertúlia va aconseguir posar veu als protagonistes.

Durant el programa de ràdio, es va tractar el pas de l’Escola a l’institut, la inseguretat que senten els infants i joves en diferents espais del barri de la Marina i la resolució de conflictes a l’escola.

L’acte va resultar tot un èxit en quant a la participació dels nois i noies allà presents. En tot moment, diversos alumnes aixecaven la mà constantment per poder participar, i així fer preguntes als seus companys o bé expressar les seves opinions i reflexions per entrar a la tertúlia.

El programa es podrà tornar a escoltar el proper DIMARTS 29 DE MAIG a les 19h a través de LA MARINA FM (102.5FM) i lamarina.cat/endirecte.

 

Deixa un comentari