Els nostres petits científics

L’Escola Can Clos participa en el programa de “Petits Talents Científics” amb el qual es pretén fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències de l’alumnat d’educació infantil i primària. L’objectiu és proporcionar als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajudin els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l’aula i que permetin la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l’alumnat.

Des de l’escola, hem creat un nou espai d’aprenentatge: Espais de ciències, des d’on es pretén fomentar i potenciar aquest procés d’experimentació i d’indagació per part de l’alumnat d’Educació Infantil I Cicle Inicial, per apropar als nens i nenes des de ben petits a aquests conceptes científics que es produeixen en situacions quotidianes, o que poden aplicar en el seu entorn més proper.

Les propostes que hem plantejat en aquest espai de ciències de l’escola són:

  • Quin objecte es mou més ràpid?
  • Quin cam ha de seguir per arribar a la capsa?
  • La veu viatja pels tubs?
  • Es manté l’equilibri?

En aquest espai de ciències els nostres alumnes més petits aprenen de manera motivadora a través del joc experimental, alhora que poden reflexionar, formular les seves pròpies hipòtesi o bé refutar-ne aquelles que no siguin vàlides i obtenir les seves pròpies conclusions. Amb totes aquestes propostes els alumnes aprenen de manera cooperativa a través de l’intercanvi de les seves descobertes i impressions.

Deixa un comentari