Els serveis juvenils reprenen la seva activitat

Ha començat un dels cursos més complicats que es recorden, els instituts es veuen envoltats per un gran nombre de mesures sanitàries que, en molts casos, són gairebé impossibles de complir: rentats constants, distàncies socials, menys interacció entre companyes, mascaretes, grups bombolles i confinaments preventius, en definitiva, soledat i poc afecte. 

Adults, mestres, professors i educadors estan treballant per tal que els joves complim aquestes mesures. O potser ho estem enfocant malament tots plegats, almenys des de la nostra perspectiva. “Hem de fer-los complir unes mesures”, diuen. Ens sembla que si ens ho plantegeu així no aconseguireu gran cosa. Acompanyeu-nos a seguir unes mesures col·lectives que ajudin a cuidar-nos a nosaltres i a vosaltres. 

Deixeu de centrar el vostre discurs en la norma, centreu-vos en el seu resultat i la incomoditat que totes aquestes mesures generen als adults, però també a nosaltres com a  adolescents i joves, també patim. Centrem-nos en que aquestes mesures són complicades, dures i inflexibles, parem atenció en que la seva acceptació ens porta al benestar col·lectiu, però fem-ho des d’una perspectiva emocional, posant en evidencia el malestar que ens provoca tot això. O és que pensin o sentin l’alumnat dels instituts no ens importa?

Parlem sobre el covid, sobre com ens hem sentit aquests últims mesos, de com hem viscut,sobre què en pensem de la normativa que ens han imposat, parlem de com pot canviar la nostra societat i de com ha canviat la nostra família. Necessitem descarregar coses i necessitem la vostra ajuda per fer-ho. Cuidem-nos i seguir totes aquestes mesures serà molt més fàcil per a tots i totes. 

Si els adults sou l’experiència, demostrem-ho, naturalitzem les coses i abordem-les, perquè aquesta és la manera d’incloure els joves, sumar-los a tot el que ens ve a sobre. Fem-ho juntes perquè recordeu, totes som al mateix vaixell. 

Paula Garcia i Oriol Toronell
SDJ Química

Deixa un comentari