Els tallers com a eina d’aprenentatge

Els més petits de l’escola “El Polvorí” realitzem tallers internivell un cop per setmana.

En que consisteixen aquests tallers? Des de l’escola creiem en el treball en equip i cooperatiu barrejant els diferents grups d’infantil. Per aquest motiu realitzem tres activitats molt diferents entre elles: Taller de cuina, Taller de plàstica i el Taller d’experimentació.

En el taller de cuina treballem amb diferents aliments a partir d’una recepta utilitzant els sentits i progressem en les habilitats manipulatives necessàries (tallar, sucar…). D’aquesta manera coneixem les característiques de cada aliment, fomentant hàbits d’higiene i una alimentació saludable. Els petits s’ho passen molt bé i gaudeixen tastant els diferents plats que elaboren.

En el taller de plàstica es treballen diferents tècniques i materials per aconseguir que els nens/es es puguin expressar artísticament. Es proposen diferents activitats motivadores per tal de que progressin en l’ús de les diferents eines (tisores, pinzells, fang…). Els alumnes mostren molta satisfacció en veure les seves produccions. Són uns artistes!
El taller més secret és el de l’experimentació! En aquest es proposen activitats per observar i explorar l’entorn físic i natural. Això ens permet que el nen/a s’habituï a treballar de manera experimental (observant, descrivint, anticipant i comprovant). Els alumnes mostren molt interès, donat que es crea un ambient màgic on mai se sap que és el que pot passar. Així és la ciència!

Us deixem una petita mostra de la nostra eina d’aprenentatge: els tallers!

Deixa un comentari