Ens agrada llegir

A l’escola Ramon Casas ens agrada llegir i per aquest motiu tenim un munt d’activitats perquè tots els alumnes puguin gaudir llegint.

Una de les activitats que més ens agrada són uns carros amb llibres i els traiem al pati perquè tots els nens i nens els puguin llegir a qualsevol racó . Ho tenim tant a Educació Infantil, com  a Primària i en diem els carros dels bibliopatis. “La Nuria i en Marcel de 6è diuen que d’aquesta manera ens entretenim quan no sabem a què jugar”.

Participem en l’activitat del Menjallibres de la biblioteca Francesc Candel.”La Maria del Mar de tercer diu que li agrada molt l’activitat perquè li agrada molt llegir”.

A les classes de primària, totes les aules tenen la seva biblioteca pròpia perquè els alumnes puguin anar emportant-se llibres a casa.

A Educació Infantil tenim la bibliomotxil·la i els padrins de 6è que entre d’altres coses també ens llegeixen contes.

A Cicle Inicial tenim el zoo de les lletres i uns dossiers de lectura individualitzats perquè cada nen/nena vagi al seu ritme.

Al Cicle Mitjà fem la lliga de llibres. “La Mariana i la Candela de 5è que ho van fer el curs passat, expliquen que han de llegir uns llibres i desprès els hi posen una fitxa amb preguntes i han d’anar guanyant punts. L’equip amb més punts guanya la lliga i els hi donen uns obsequis. També es donen uns diplomes a tots els alumnes.”

A Cicle Superior fem de padrins dels alumnes de P3 i de primer, dirigit el de primer a reforçar la lectura. “L’Aleix i la Noa expliquen que els hi agrada anar amb els nens de primer  a llegir contes, tot i que alguna vegada, algun no fa gaire cas; però que és una experiència molt xula.”

Al llarg del cus fem un munt d’activitats perquè els nostres alumnes gaudeixin de llegir (una de les activitats que de ben segur serà molt profitosa en el seu èxit personal al llarg de l’escola i a la seva vida):

  • Conta-contes, lectures col·lectives, Infantil:

– P3: La Rateta que escombrava l’escaleta (teatre)

– P4-P5: El Patufet (conte teatrelitzat)

  • Inicial: Les preguntes d’en Ramonet
  • Mitjà: Bingo literari
  • Superior: Joc de pistes literari

Deixa un comentari