Espai familiar Casa dels Colors, un espai comunitari

A la Casa dels Colors hi assisteixen, majoritàriament, famílies amb infants de 0 a 3 anys de la Marina, i dels altres barris del districte de Sants-Montjuïc.

Són famílies que representen la pluralitat i diversitat existent en l’entorn. Diversitat pel que fa al lloc de provinença, cultural i lingüística, amb estils de vida propis i -com tothom-, amb dificultats diverses així com amb un munt d’il·lusions i reptes.

Són famílies que s’estrenen en la maternitat i paternitat, amb tots els canvis que aquest fet implica a nivell personal, de parella i família àmplia, i amb dubtes, incerteses, inseguretats…, així com amb il·lusions i expectatives com a mares i pares.

A la Casa dels Colors, les famílies hi troben un ambient on poder parlar, escoltar i ser escoltat, conformant entre tots i totes una COMUNITAT en la que es comparteixen sabers i experiències en relació a l’educació i criança dels infants, aprenent els uns dels altres, i establint una xarxa de relacions que, en alguns casos, va més enllà de l’Espai Familiar. Algunes famílies fan amistat i es troben per anar al parc amb els seus fills i filles, fan celebracions juntes i s’ajuden mútuament.

La Noemí, mare d’en Leo i l’Èlia defineix molt be l’esperit comunitari de la Casa dels Colors: En mi filosofía de cómo ha de ser la crianza de un hijo, un espacio como este ha sido imprescindible… Un espacio de libertad, adaptado a los niños y las niñas y a nosotras… Me gusta imaginar que parte de la energía de este lugar es gracias a la suma de todos los que han pasado por aquí”.

La Casa dels Colors també és un espai que facilita la inserció de les famílies nouvingudes en la vida comunitària del barri i del districte. La Sophie, mare de la Maya, ho exemplifica dient: “Llevo 10 años viviendo en Barcelona y hasta que no llegué a la Casa dels Colors no me he sentido formando parte de aquí. Yo estaba en casa con mi familia pero no tenía mucho contacto fuera. Aquí he encontrado personas con quien hablar y compartir, escucho y aprendo palabras en catalán…”.

Deixa un comentari