Grups interactius a les aules!

Quan una escola es planteja innovar, actualment, busca metodologies que impliquin el seu alumnat i que, a través del joc i del treball en equip, pugui adquirir allò proposat. És per tot això que a l’escola Seat ens hem decidit a treballar a partir dels Grups Interactius.

Els grups interactius és una manera d’organitzar l’aula que fomenta la participació activa i l’aprenentatge entre iguals. Consisteixen en organitzar la classe en 4 grups heterogenis que realitzen 4 activitats diferents de matemàtiques i llengua durant una hora. La seva característica principal és que cada activitat la dinamitza un adult (mestres i famílies voluntàries) que s’encarrega de fer participar a tots els alumnes. Mentre que les mestres i voluntaris s’encarreguen tota la sessió de la mateixa activitat, els grups d’alumnes van rotant cada 15 minuts per tal de realitzar-les totes.

Al cicle mitjà fem dues sessions setmanals i els resultats estan sent molt positius. Sobretot agraïm la col·laboració de les famílies, ja que sense elles res d’això seria possible.

Però no només això, voleu saber qui està molt content d’aquesta manera de treballar? Us deixem amb l’opinió del nostre alumnat!

  • “A mi m’agraden els  GI perquè jugo i aprenc a la vegada.” (Aitor S.)
  • “M’agraden els GI perquè treballem amb grup.” (Clara)
  • “Tots esperem els GI perquè aprenem sense adonar-nos-en.” (Maria)

 

Escola SEAT

Deixa un comentari