I aquest Sant Jordi i durant tot l’any llibres per tothom

JUVENILS

Train kids és el nom que reben els 50.000 joves que cada any, empesos per la pobresa extrema, abandonen el seu país d’origen (Guatemala, Hondures i el Salvador) i travessen Mèxic amb l’objectiu d’arribar als Estats Units en el viatge migratori més perillós del món, segons Amnistia Internacional. La novel·la de Dirk Reinhardt narra la història d’un grup d’adolescents que, durant aquest trajecte, descobriran la part més lletja de la condició humana, però també la solidaritat i l’amistat que fan que les nostres vides valguin la pena de ser viscudes.

 

 

 

El Nido Per a molts nois, l’estiu és una època assolellada de despreocupació, de llibertat i felicitat. Per a Steve, però, és una temporada més de preocupacions i d’angoixes: el seu germanet acaba de néixer i la seva vida és una lluita diària per la supervivència. Els seus pares estan preocupats i, a més, a la teulada de casa unes vespes han fet un niu… Una novel·la pertorbadora que parla de la sensació d’incapacitat, dels temors, dels somnis i de tot allò d’inquietant que batega dins de cada família. Kenneth Oppel n’és l’autor i les bellíssimes il·lustracions són de Jon Klassel.

 

 

 

Silverville Quan, el 1872 Grace Mallory s’instal·la a l’antiga mansió de la seva família política, els rumors s’estenen per tot el poble. Una dama sola en un casalot deshabitat? Amb 22 anys,  Ruby Lawrence ha experimentat de sobres la sensació que la subestimin pel fet de ser dona. Per això no la sorprèn que ningú la prengui seriosament. Però, i la seva família? Una novel·la de Victoria Álvarez sobre el western des de la mirada de dues noies.

 

INFANTILS

Acuario. Cynthia Alonso

Un llibre sense mots però que diu molt.

El pes de les il·lustracions expliquen  una petita gran història.

Petits lectors, a partir de 2 anys

 

 

Endevina com t’estimo, Sam McBratney i Anita Jeram. Una història entranyable, plena de tendresa i d’amor, acompanyada d’unes il·lustracions en tons suaus de gran dolçor.

Petits lectors, a partir de 2 anys

 

 

 

“Un llibre”, Hervé Tullet. Amb un sol punt groc, Tullet aconsegueix captivar al lector (gran o petit) i dirigir-ho cap a una increïble experiència interactiva, demostrant que no fan falta grans mitjans per fer de la lectura un joc i un plaer.

Petits lectors, a partir de 2 anys

 

 

 

Els Bacon Brothers: retorn a Amèrica / Davide Calí, Ronan Badel

Vint anys després d’arribar a l’èxit, els membres del mític grup Els Bacon Brothers viuen vides tranquil·les, cadascun pel seu costat… Fins que un dels seus antics videos es fa viral a internet. Wolf, el seu agent, decideix tornar a reunir el grup i posar rumb cap als Estats Units, on faran una gira inoblidable.

Recomanat a partir de 7 anys

 

 

 

L’Illa de Paidonèsia / Oriol Canosa ; il·lustracions de Gabriel Salvadó

En Nicolau, el protagonista, de nou anys, abandona el creuer que comparteix amb els pares, cansat d’aguantar les seves discussions, i s’instal·la en una illa deserta del Carib. Des d’allà, fa crides als infants del món per tal que el segueixin en la creació d’un país on només els nens hi tindran cabuda i fundaran Paidonèsia

Recomanat a partir d’11 anys

Deixa un comentari