Integrasons: La música com eina de transformació social

L’Orquestra de La Marina s’estrena al Mercat de les Flors el 6 de juny en un concert de gran format amb el grup Brincadeira, el Baktun Ensemble i la Coral Espígol.

L’Orquestra de La Marina s’estrena al Mercat de les Flors de Barcelona amb un espectacle especial dirigit pel director del projecte i de l’associació Integrasons, Pablo Persico. L’acte, impulsat per l’associació Integrasons amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, compta enguany, amb la col·laboració de l’Obra social La Caixa, gràcies al preogerama Art for change.

Aquest any l’orquestra de la Marina s’ha consolidat amb la participació de totes les escoles públiques del barri. Des del seu inici al juliol del 2014, ha realitzat més de 10 concerts en La Bàscula i en el Caixaforum. Participen més de 40 alumnes que són designats des de les escoles Bàrkeno, Can Clos, Seat, Enric Granados, El Polvorí, Ramón Casas, Pau Vila i l’Esplai El Submarí. Conformats en 2 orquestres de 20 alumnes, la pre-infantil i la infantil, assagen una vegada a la setmana als espais de la Bàscula, seu estable del projecte. El bon creixement personal de cadascun dels alumnes més els resultats artístics de grup que el projecte està generant, permet creure que l’orquestra continuarà el seu procés de creixement i consolidació sumant la seva tercera orquestra, la Juvenil, on es podran sumar 20 noves famílies i els instituts públics del barri.

El concert comptarà amb la participació d’una altra entitat del barri, el grup de percussió Brincadeira, que també assaja de manera estable en La Bàscula. Aquesta col·laboració permet avançar en un dels objectius del projecte, relacionar-se amb altres entitats i col·lectius del barri. La intenció és generar experiències que permetin conèixer-nos des d’un marc constructiu com és l’art i la música. D’altra banda, els nois de la Marina conviden a aquest concert a la seva orquestra germana: l’Orquestra Pre-Infantil del Poble-Sec a la recerca de sinergies i potenciar la creativitat de les orquestres de Integrasons. Es podrà escoltar també en el Mercat dels Flors a la Coral Espígol (més de 50 cantants) i el Baktun Ensemble, músics professionals experts en la creació col·lectiva i projectes didàctics amb nens. Es tracta doncs d’un marc imponent en el Mercat de les Flors, on el moviment serà una de les temàtiques importants i on més de 60 nens de La Marina i el Poble-Sec mostraran les seves creacions al costat d’aquests conjunts professionals amb un repertori de composicions a estrenar, orientades a la pràctica del llenguatge i la lectura musical dels alumnes. Com sempre, algunes de les cançons estaran conduïdes pels mateixos alumnes de l’orquestra.

Les entrades pel concert del 6 de juny són gratuïtes i es poden demanar prèviament a info@integrasons.com.

 

Deixa un comentari