Jornades TIAF 2014 – Resum

Resum Jornades 2014:

Com cada any el mes de novembre, i aquest any ja ha estat el tercer, tenen lloc les Jornades de la Taula d’infància, adolescència i famílies (TIAF) de la Marina, cita reservada pels seus membres,  i cada vegada més, també per a altres persones interessades.

És un moment de trobada i d’intercanvi per tots aquells i aquelles que col·laboren amb la Taula. També és un moment de formació i aprenentatge per a professionals i persones vinculades amb infància, adolescència i famílies. Enguany les Jornades es van desenvolupar el 20 i 22 de novembre.

 

 

 

 

 

 

20 de novembre

Les sessions es van desenvolupar durant el matí a la Sala Pepita Casanellas i a la tarda a l’Espai Musical de la Bàscula.

Al matí va començar amb l’obertura de les Jornades per part del Regidor del Districte Sr. Jordi Martí, i amb una presentació dedicada a l’aniversari dels 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants a càrrec de la Sra. Montserrat Cusó, Presidenta de Save the Children-Espanya.

Uns dels actes centrals del matí va ser una Taula Rodona amb altres xarxes territorials d’Infància de la ciutat, moderada per la Sra. Carmina Català, que ens va permetre conèixer altres experiències i començar a plantejar la possibilitat de futurs intercanvis.

Resum Projecte TIAF 2014

Després d’un refrigeri, les persones assistents van participar d’algun dels tres tallers simultanis plantejats. Els taller van ser:

  • Parlem?Fórmules per aprendre a transmetre el missatge del nostre Servei/entitat de forma més directe, a càrrec de Joan Barutel, president de la AMCL.
  • Xarxes Pro-actives i d’innovació“, dinamitzat per Marian Rios, facilitadora de processos de transformació.
  • Esport, alimentació i salut amb una mirada comunitària, organitzat per Marta Serrat del CAP Dr. Carles Ribas i la Taula d’Esports de la Marina.

A la tarda el format es va repetir. La Taula rodona va girar entorn de la “Prevenció de relacions abusives i de discriminació”. Les ponents de la Taula van ser la Pilar Polo de la Fundació Vicky Bernadet, la Gemma Andreu de l’Equip socioeducatiu de La Marina i la Nieves Batista dinamitzadora del Projecte Imagina’t a Eduardo Aunós (amdues membres del GT Afectivitat i Sexualitat saludable de la TIAF) i la Carolina Gaona i la Giggi Gizzo de CEPS.ICUD-Stop Digital Discrimination.

I seguidament es van desenvolupar tres tallers més:

  • La detecció de factors de risc en la infància és cosa de tots. Taller organitzat per membres de la Comissió de Treball en xarxa de la TIAF.
  • Projectes d’acompanyament educatiu”, on es van exposar diferents experiències com a punt de partida d’un interessant debat: Projecte de Reforç Escolar Neus Cerdà (Coordinadora El Submarí), Programa Éxit Domingo Espot (Director Institut Montjuïc), Projecte Tu Pots – Xabier Ballesteros (CSS Antiga Esquerra de l’Eixample) i Ferran Bolós (Centre Obert Eixample), Minibiblioteca Eduardo Aunós Victor Torres (dinamitzador de l’espai) i Projecte “Esforça’t Jugant”  Rosa Subirano (APC -CSS La Marina)
  • Pack Educatiu contra la discriminació Digital“, dinamitzat per Carolina Gaona (Projecte ICUD-CEPS Projectes socials)

La tarda de dijous es va completar amb una activitat per a petita infància organitzada per una família de  l’Espai Familiar Casa dels Colors. “Contes a la pell”: una sessió de contes i massatges infantils, amb música en directe. El Taller estava obert a famílies amb infants de 0 a 6 anys. Paral·lelament als tallers, es van organitzar activitats esportives per a infants i joves al recinte de la Bàscula esportiva.

22 de novembre

Dissabte l’activitat era oberta al barri, per infants, adolescents, joves i les seves famílies, professionals.  Entitats i serveis del barri: El Submarí-Fundació Mans a les Mans, Spai-T, Espai Familiar Casa dels Colors, Esplai Guinomai Ensems, Projecte Imagina’t-AVV Eduard Aunós, Escola Dominical, Servei Socioeducatiu de La Marina, Espai Elyon…, van organitzar diferents tallers i activitats.

La Jornada també va comptar amb la col.laboració de La Fàbrica del Sol i la Xarxa Antirumors BCN Totes les activitats es van ubicar als Jardins dels Drets Humans. A mode de cloenda, pels més petits, hi va haver una representació de titelles i circ a càrrec de la Companyia Microcirc. I la Jornada va tancar amb una Mostra de Curts de terror fets pels joves del barri, organitzada per ells mateixos.

Tomas Falses:

Deixa un comentari