La Bàscula, música i tallers

L’escola taller de música de l’Espai Jove La Bàscula fa molts anys que aplega moltes persones que gaudeixen de l’oferta de tallers en l’àmbit musical. A més a més, aquests tallers ofereixen coneixement tècnic per part d’un professorat altament qualificat i en petit grup, per tal de facilitar la personalització i l’aprenentatge profund. Cada trimestre els alumnes pugen a escenari i ens mostren tot l’après durant el trimestre, a la vegada que viuen la posada en escena i l’aprenentatge de la música des de la seva vessant més important: el directe.  L’alumnat dels taller pot assajar en horaris i espais disponibles així com també gaudir dels combos, entesos com a grups de música, on un alumne de cada taller s’uneix per caminar junts interpretant els seus temes preferits. D’aquesta iniciativa han sorgit grups que actualment tenen una trajectòria, com per exemple els Scale Dogs, que fins i tot ja han gravat un disc.

Per tant, els tallers musicals no només són una oferta formativa cultural o al voltant de la pedagogia musical, sinó que també generen coneixença i xarxes entre l’alumnat. Per entendre-ho millor, preguntem a dos alumnes dels tallers que també participen dels combos: l’Adriel Filon, guitarrista i Ferran Arméstar, baixista i cantant.

Què tal el taller d’instrument, que destacaries?

Adriel: El taller de guitarra elèctrica m’agrada molt. Robert (el professor) ensenya molt bé i es nota que sap molt. Tot i que m’agradaria aprofundir més en teoria musical per la diferència de nivell que hi ha a la classe. Tot i això, és un bon mètode per a començar, conèixer gent i tocar amb ells.

Ferran: El taller d’instrument està genial, el que destacaria és les ganes del Martí (el professor) de que aprenguem i ens ho expliqui tot moltíssims cops, s’agraeix molt. El taller de cant també està molt bé i és molt divertit. El que més m’agrada és l’amabilitat de MAdison i els demés alumnes del taller.

Que et semblen els combos?

Adriel: Els combos són increïbles, molt poques vegades he tocat en grup i menys en directe. És molt divertit.

Ferran: Els combos son la millor part de la Bàscula, poder aplicar el que hem aprés en grup és de les més grans satisfaccions de la música. També conèixer gent nova i establir una relació amb la música es molt bonic.

Com vas viure el concert de fi de trimestre?

Adriel: Amb molts nervis! Sobretot al principi. Ve molta gent i això impacta una mica pe`ro si es controlen les cançons que es toquen no hi ha de que preocupar-se.

Ferran: Els concert va ser brutal, encara que tampoc es gegant està molt ben fet i mola moltíssim veure com el que has practicat tot el trimestre surt bé. És genial. M’ho vaig passar “enormement”.

 

Segueix-nos a Facebook Espai Jove La Bàscula.

Deixa un comentari