La Bàscula obre un nou espai

L’Espai Jove compta amb una nova sala, anomenada provisionalment Espai de Trobada.

 Què és l’Espai de Trobada?

 És una sala a la planta baixa de l’Espai Jove La Bàscula, que acull joves d’entre 12 i 29 anys, fent especial atenció als adolescents de 12 a 18 anys, per tal de poder atendre les necessitats i inquietuds d’aquesta etapa vital.

A més dels tallers que s’ofereixen de manera estable a la Bàscula, s’aposta per obrir aquesta sala com un espai on els joves i adolescents es poden relacionar i accedir a diferents materials i recursos, així com a activitats puntuals dirigides.

 

Quan està obert?

L’espai obre de dilluns a dissabte des de les 17:00h fins les 20:30h. Per garantir l’atenció dels joves la persona dinamitzadora estarà disponible i present durant tot aquest horari d’obertura.

 

Com funcionarà?

El protagonisme de l’Espai de Trobada és dels i les joves, però no només amb el paper d’usuàries, sinó també amb la presa de decisions sobre el què hi passa, tant a nivell material (quins recursos materials es poden compilar, com es fa la decoració de la sala…) com a nivell immaterial (activitats que es puguin fer de manera puntual o periòdica, dinàmiques de relació, normes d’ús i convivència…).

 

El nom de l’espai és provisional, doncs seran els joves els qui decideixin amb quin nom identifiquen aquesta nova sala i projecte.

L’espai parteix duna metodologia participativa i cooperativa, que de manera progressiva inclogui les necessitats i demandes dels joves i que afavoreixi l’autonomia, la socialització i el respecte cap a la diversitat. Aquesta estructura s’anirà definint i creant amb el temps, és un procés lent.

 

Segueix-nos a Facebook Espai Jove La Bàscula.

Deixa un comentari