La Bàscula, un espai per l’esport saludable

El complex esportiu de la Bàscula s’està convertint cada cop més en el centre neuràlgic de la pràctica esportiva del districte de Sants-Montjuïc, on nombroses famílies fan ús de les múltiples possibilitats que dona aquesta instal·lació i els seus voltants. No és notícia que el futbol és la essència d’aquest espai ja que la gran majoria d’usuaris venen a fer aquesta pràctica esportiva a través de les diferents entitats usuàries. Però a la Bàscula s’hi fan moltes més activitats que a vegades passen desapercebudes i que suposen un gran benefici per als barris del districte. La inclusió social s’ha convertit en un aspecte fonamental i que caracteritza tot aquest complex a través de múltiples activitats relacionades amb l’esport i d’altres dinamitzades conjuntament amb l’espai jove on la relació directa de la part esportiva i l’espai jove de la Bàscula fa possible que al llarg de l’any es puguin celebrar diferents esdeveniments d’inclusió i socialitzadors. Amb això es vol crear un ambient favorable i enriquidor per a tots aquells adolescents, amb certes dificultats econòmiques, que volen practicar esport. No obstant és important remarcar la gran feina que es fa des de les diferents entitats usuàries i l’ajuntament amb el sistema de beques per aquelles famílies que més ho necessiten.

Seguint en la mateixa línia son nombroses les entitats dedicades a persones amb discapacitat física o psíquica que fan possible una pràctica esportiva a través sobretot del bàsquet i del futbol. Actualment hi ha més de 100 usuaris amb aquestes característiques que setmanalment fan algun tipus d’activitat al complex, així com trobades de tota la ciutat i dels voltants amb entitats similars.

També l’esport amb gent adulta hi té cabuda al complex a través dels diferents equips amateurs i d’activitats de caire dirigit com zumba, pilates, tonificació, etc. Gràcies a una entitat que s’hi dedica exclusivament, està agafant més força i al llarg de l’any  i de manera constant, col·labora amb actes benèfics, ja sigui del barri o de la ciutat.

En definitiva, gràcies  a la feina feta de totes les parts implicades en el funcionament de l’equipament, a dia d’avui la Bàscula és una referència dins del món de l’esport com a un espai on s’hi practiquen moltes activitats diverses i per a tothom.

Jordi Pedró Noguera
Complex Esportiu la Bàscula

Deixa un comentari