La millor riquesa és… la salut

El dia 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar la fundació de l’OMS (Organització Mundial de la Salut) fa quasi 70 anys.

Si ara mateix us preguntéssim desitjos, podríem rebre respostes com; “Que em toqui la loteria”, “Trobar feina”, “Enamorar-me”… Però la que guanya per golejada és “Tenir salut”. És normal, ja que si estem bé podem aconseguir tot allò que vulguem, o com a mínim intentar-ho.
Però, ¿Que és la salut?

Si anem a la definició teòrica de l’OMS “La salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència d’afeccions o malalties”. Durant molt de temps es va creure que la salut era només la manca de malaltia, és a dir si no hi ha malaltia, hi ha salut.

La seva definició ha anat variant a través de la història, ara ja no la podem entendre com un concepte estàtic, ja que també hi influeixen altres factors com els biològics, socioculturals, l’alimentació, l’aire que respirem, l’aigua que bevem,  les relacions familiars, els hàbits… La relació entre aquests components determina l’estat de salut i l’incompliment d’un d’ells pot generar l’estat de malaltia, ja que estan vinculats entre ells.

Després de revisar la teoria, hem volgut saber el que significa en el dia a dia per a vosaltres tenir salut i hem sortit al carrer a preguntar-ho als veïns i veïnes de la Marina.

Com aquest més l’editorial la fem entre tots, un cop llegides les respostes d’alguns de vosaltres, volem plantejar-vos dues preguntes:

¿Que és per vosaltres la salut? ¿Amb quantes respostes coincidiu?

Per acabar i després de respondre a aquestes preguntes, només ens queda dir-vos aquella frase tan repetida en algunes converses amb amics, familiars, etc. “Mentre hi ha salut, hi ha alegria, que no falti mai!”.

Joan Barutel
AMCL DIARI LA MARINA – LAMARINA FM

Deixa un comentari