Les pantalles dins dels entorns familiars

El passat novembre a la Sala Maremar es van facilitar dues sessions del taller “Pautes familiars sobre l’ús de pantalles”.  Les sessions van estar organitzades des del Servei de Dinamització Imagina’t, l’escola Barkeno i Serveis Socials. La facilitadora ha emfatitzat en que estant immers en un món de pantalles no ens podem abstreure, i tampoc als nostres fills, del seu ús; durant la sessió s’ha insistit en la necessitat d’utilitzar-les adequadament i ensenyar als nostres fills i filles a integrar-les de manera positiva.

Al taller també és va destacar la importància de limitar el temps d’ús per part dels menors, ja que també cal que facin esport, s’interrelacionin presencialment amb infants de la seva edat, i coneguin el món directament i no només a través de les pantalles. De la mateixa manera, les persones expertes van emfatitzar que totes les aplicacions i jocs els desenvolupen empreses, l’objectiu és econòmic i estan al marge del que pugui ser positiu o no per als menors d’edat.

 

Per acabar, durant les sessions, van destacar el fet que són els adults els qui posen voluntàriament els telèfons i la resta de pantalles en mans dels seus fills i filles, i que hem de conèixer i responsabilitzar-nos de l’abast que té el seu ús entre els menors.

Deixa un comentari