#LMMM o La Marina Memòria Musical

El curs 2017-18 ja està en marxa i amb ell el projecte La Marina Memòria Musical. 17 joves de 1r ESO de l’INS Montjuïc s’apropen cada dimarts a l’Espai Jove La Bàscula per participar d’aquest projecte, un procés creatiu amb un col.lectiu de gent gran del barri.

Treball col·lectiu, memòria musical, cultura de barri

#LMMM és un projecte que vol potenciar l’intercanvi intergeneracional. Joves i gent gran estableixen espais on es compartir gustos i cultura musical mitjançant un procés creatiu. Seran 8 mesos de treball que es materialitzaran en la creació d’una peça musical en clau de veu, percussió i música electrònica.

Aquesta proposta s’emmarca en la relació de projectes en col·laboració amb els instituts del territori. La coordinació musical corre a càrrec del músic Robert González, però aquest és un procés creatiu col.lectiu, on els joves, les seves mestres, els professionals de l’entorn de La Bàscula hi juguen un paper fonamental. I també la gent gran.

Actualment el projecte es troba en la fase inicial en la qual els alumnes estan experimentant i coneixent conceptes com el ritme, l’harmonia i la cadència a partir de cercles de percussió, beatmachines i altres tècniques musicals i jocs.

La segona fase se centrarà en l’intercanvi de coneixements musicals amb un col·lectiu de gent gran. Gustos personals, estils marcats i èpoques memorables entraran en joc amb aquest intercanvi intergeneracional realitats musicals, que serán el punt de partida per a la creació d’una peça musical conjunta (cançó) que es presentarà en directe el juny del 2018.

Avis i àvies de La Marina! Ja sou aquí?

Des de l’Espai jove La Bàscula fem una crida a la gent gran del barri a participar activament d’aquesta engrescadora iniciativa que passa a casa nostra.

Per tal que podeu participar podeu adreçar-vos a les oficines de la Bàscula o bé escriure un mail a espaijove@bascula.cat

Segueix-nos a Facebook Espai Jove La Bàscula.

Deixa un comentari