Menys sexisme i racisme al barri de la Marina: ApS i cloenda amb l’institut Montjuïc

El dijous 24 de maig de 2018 es va dur a terme l’acte de cloenda amb l’institut Montjuïc de Barcelona del projecte Ni uniformes ni etiquetes: per una escola i un món intercultural i amb equitat de gènere de la Fundació Akwaba. L’esdeveniment va ser a la zona verda dels Jardins de Can Farrero i hi van participar les classes de 2n A i 2n B de l’institut.

Ni uniformes ni etiquetes és un procés formatiu de dos anys de durada d’Aprenentatge servei (ApS) d’educació per a la Justícia Global. L’acció als Jardins de Can Farrero és el resultat final d’aquest procés, suposa el servei de sensibilització i incidència a la ciutadania per a l’equitat de gènere i la interculturalitat.

La zona triada per a realitzar l’acció va ser escollida a través del propi diagnòstic, l’alumnat de 2n A va triar sumar-se a la reivindicació veïnal de Can Farrero com a exemple d’interacció entre totes les persones per una causa comuna. En el cas de 2n B es va triar fer missatges en el mateix espai a favor dels usos dels espais inclusius per a tothom. Per això, l’alumnat va ocupar l’espai i va explicar la seva exposició de gegantografies instal·lades als jardins.

Per començar, la Núria de la Fundació Akwaba i en Leo d’Enmedio (entitat artística de Barcelona), van presentar les respectives entitats i van esmentar la col·laboració conjunta per a realitzar la sensibilització artística que es duria a terme més endavant en la jornada. En Leo va explicar la visió mundo-valla per diagnosticar el món i l’entorn.

A continuació, es va donar pas a la visita per les gegantografies com si es tractés d’un museu a l’aire lliure. Amb l’acompanyament de les talleristes (la Júlia i la Xènia) l’alumnat va anar explicant una a una les imatges gegants que havia creat prèviament a l’aula.

Posteriorment, l’alumnat de 2n A i 2n B va llegir i entregar les cartes d’incidència política a la Consellera de la Marina, Esther Pérez, que les va recollir i va donar resposta donant a conèixer les accions per afavorir l’equitat de gènere i la interculturalitat que es duen a terme a l’entorn proper de l’alumnat.

D’aquesta manera i amb una foto final de grup es va posar punt i final a aquest projecte.

Deixa un comentari