Patis Oberts a l’estiu: l’experiència en Can Clos

Durant el mes de juliol s’ha dut a terme una primera experiència de Pati Obert gràcies a la col·laboració amb l’Escola Clan Clos. La proposta que ha volgut oferir més espais lúdics durant l’estiu, tots el dies de juliol, des dilluns a diumenge, des de les 18.00 fins a les 21.00 del vespre.

La participació ha sigut força exitosa. La majoria dels nens i joves han vingut del mateix barri, però també del La Marina del Port.

Dos monitors han proposat jocs però també han deixaven que els mateixos nens i nenes plantegessin el que volien fer, autogestionar-se i també portar les seves pròpies joguines.

La Silvia recorda…
“La tarda 3 de juliol s’inaugurava El Pati Obert de l’escola Can Clos. Seria la primera vegada que el veïns podrien entrar lliurement a compartir les seves instal·lacions. Mentre feia el camí cap a l’escola anava imaginant com anirien aquelles tardes. Vam recórrer les instal·lacions amb els meus companys: la pista de futbol, la pista de bàsquet, els sorrals, l’hort, tot envoltat de la natura de la muntanya de Montjuïc. Poc després, uns quants nens i nens es van anar apropant, i mica en mica ens vam anar coneixent.

Durant els següents dies alguns d’ells ens esperaven a la porta, impacients per entrar. Tant era si tenien quatre o setze anys, per que compartíem el mateix objectiu: divertir-nos jugant.
Hem jugat a les cordes, hem fet jocs de taula, d’aigua i manualitats… Activitats i jocs que ens han fet gaudir tant a nens i nenes com a monitors i que ens han fet oblidar la calor d’aquest estiu. El mes ha passat molt ràpid i ens hem quedat amb ganes de més.”

Aquestes paraules agraïdes de Silvia es sumen als agraïments dels nens i joves. Esperem de poder repetir l’experiència en un futur amb la col·laboració de més escoles i de altres espais dels barris. D’aquesta manera es podrien oferir més espais d’oci pels nens, nenes i joves però també a les seves famílies per tal de afavorir nous moments d’interacció i creixement entre adults i joves.

Equip Coordinació TIAF

 

Deixa un comentari