Per començar millor l’any!

Ja estem en el nou any! Segur que tots i totes ja hem començat a pensar en com volem que sigui aquest nou any que s’apropa i segur que hem pensat en fer una llista de desitjos, que no tenen altra forma que la dels propòsits d’any nou. Objectius que ens ve de gust aconseguir, però que a vegades queden en un no res.

Doncs des del servei juvenil de Química ens ve de gust proposar-vos un seguit d’hàbits que us faran estar millor a la vostra llar. Entenem casa com un espai que ha de ser un suport entre els membres de la família i la confiança entre aquests hi juga un paper molt important.

És per això que el primer que us proposem és establir durant la setmana espais d’oci conjunt, anar al parc, al cine, a passejar o un bon joc de taula són moments que us ajudaran a xerrar, agafar confiança i passar-ho bé plegades, sobretot si ho feu a partir del joc.

És important que totes i tot col·laborem en els espais de la casa. Establir una graella de tasques setmanals ens ajudarà a ser responsables del nostre dia a dia i veure que aquestes han de ser compartides amb tots els membres de la família.

En aquesta graella també podem planificar les hores en les que volem invertir en pantalles, ja sigui mòbil, tauleta o televisió. La nostra solució no és prohibir sinó fer treball constant i suavitzat per tal que infants i joves siguin conscients de la quantitat d’hores que passen davant d’una pantalla, i siguin ells mateixos els que es posin el seu propi objectiu.

També preguntar-nos com estem i com ens ha anat el dia. El dia a dia sovint és complicat, però hem de ser conscients que casa ha de ser un espai on pares, mares, fills i filles trobin un suport emocional. Per tant, hem d’estar atents i estar allà per ajudar quan calgui.

Seguint amb la mateixa línia, nosaltres us proposem evitar tant premis i càstigs, substituint-los pel reforç positiu i les conseqüències, ensenyant què passa després de realitzar les nostres accions. Aquestes dues estratègies ens ajudaran a cuidar-nos més.

Per últim, és imprescindible deixar espai a cadascú, que totes les membres de la família tinguem temps d’estar amb nosaltres mateixos i prendre’ns el nostre moment de tranquil·litat. On ningú ens atabali i puguem deixar de banda el nerviosisme del dia a dia.

Petits hàbits que podem aplicar fàcilment a casa. Això és perquè us ho feu vostre, per començar un bon any nou  i fer de casa un espai feliç per a totes!

Molt bon any nou!

Oriol Toronell i Ponces
Servei de dinamització de Química

Deixa un comentari