“Per què no contestes?”

L’aparició d’internet i les tecnologies, cada vegada més portàtils i lleugeres, han canviat les nostres vides. Sembla que els adolescents i joves són un dels col·lectius que més ràpid s’ha adaptat a aquestes noves maneres de fer. Podria ser que entre aquest col·lectiu l’oci, la socialització i la comunicació il·limitada tenen un gran valor. Però, tot és positiu amb la comunicació constant i il·limitada a través de, per exemple, les xarxes socials?

Se’ns plantegen reptes davant de la comprensió del protagonisme que adquireixen els smartphone tot el que aquest ha generat. Per exemple, com afecta això a les relacions entre les i els joves? Com s’aborden els conflictes derivats d’aquest ús intensiu? Comencem a tenir evidències de casos de ciberbulling, sexpreading, sexting i molts altres conceptes relacionats amb el món virtual que ens preocupen. Més enllà de la particularitat dels casos, considerem que ens cal un abordatge integral, enfocat des de la prevenció i que fomenti la reflexió i també l’acció. És per això, que diferents col·lectius treballen per aportar una mirada crítica que posi l’enfoc en el debat entre el jovent, des d’una vessant propera i inclús divertida, on poder evidenciar la necessitat de construir relacions igualitàries, des de la confiança i el respecte.

Per tot això i amb la mirada posada amb el jovent del nostre barri, s’ha activat un cicle de tres sessions on joves de 14 a 16 anys prendran part en tota aquesta reflexió. Amb la dinamització d’ Edpac i amb l’acompanyament de l’equip Apc, i les dinamitzadores de Fundació Mans a les Mans i l’Espai Jove La Bàscula, es començarà el 18 d’octubre amb una obra de teatre a la sala gran de La Bàscula que amb el títol “Per què no contestes?” activarà la reflexió al voltant dels usos responsables de les tecnologies i la promoció de relacions saludables, tant en parella com en d’altres. Després de la sessió de teatre, tindrem altres sessions on aprofundir sobre les preguntes sorgides i esperem concloure amb la creació de materials que posin en relleu les conclusions que cal tenir presents.

Aquest és un principi d’un seguit d’accions de les quals us anirem informant…

Segueix-nos a Facebook Espai Jove La Bàscula.

Deixa un comentari