Projecte ‘PreInfant’: Eina 2.0 per a l’abordatge de l’embaràs en adolescents i joves

preinfant-cat-1

Benvolgudes i benvolguts,

Ens dirigim a vosaltres per a presentar-vos una eina 2.0 per a l’abordatge de l’embaràs en adolescents i joves: www.preinfant.org. Es tracta d’un web d’informació i atenció online i telefònica dirigida a adolescents i joves entre 13 i 21 anys, les seves famílies i professionals.

El web vol informar sobre l’embaràs i la maternitat, acompanyar i donar resposta als seus dubtes i les seves inquietuds, remarcant la importància de buscar suport formal i informal al més aviat possible i facilitant l’accés als recursos de la xarxa disponibles.

Des de Preinfant, i a través de la nostra experiència com a programa d’acompanyament a la maternitat des de fa més de 15 anys, hem constatat una necessitat: la d’oferir un espai de consulta i informació de fàcil i ràpid accés per a les joves on s’ofereixi informació de qualitat en contraposició a la informació que pot aparèixer en espais no professionals, com fòrums a Internet, o espais televisius que tenen per objectiu aconseguir audiència i no pas informar o orientar. Al ser virtual, el recurs ofereix també anonimat, abast a tot el territori català i presència a la xarxa, un mitjà àmpliament utilitzat per les i els joves.

Alguns dels continguts que ofereix són: Signes de l’embaràs, Com puc confirmar que estic embarassada?, Com em sento?, Quines opcions tinc?, Com dir-ho? A qui dir-ho?, Com deu ser..fer de mare?, I ara què passarà amb les amistats, la família i la parella?, Estudio durant l’embaràs, Treballo durant l’embaràs, Em cuido durant l’embaràs, Canvis en el meu cos, El part, La tornada a casa, Aprendre a ser mare, Necessitats infantils, Reprendre el meu camí, Prestacions i tràmits; entre altres.

L’espai també vol ser una eina de consulta i intercanvi d’experiències per a professionals de tots els àmbits sobre l’embaràs i maternitat en adolescents i joves.
És per això, que us volem fer partícips d’aquesta iniciativa; convidant-vos a fer-la servir i a difondre-la a qui considereu oportú.

També podeu explicar-nos la vostra experiència de treball, els vostres dubtes o suggeriments a través del web www.preinfant.org o per correu electrònic webpreinfant@abd-ong.org.

Salutacions cordials,

Equip Preinfant

Descarregar el documentDeixa un comentari