Projectes artístics a l’escola Bàrkeno

Som l’alumnat de sisè de l’escola Bàrkeno i la majoria tenim onze anys. A continuació explicarem una experiència molt interessant que hem viscut durant el primer trimestre d’aquest curs 2017-2018 emmarcada en els projectes artístics que desenvolupem.

A finals de setembre els tutors de cicle superior ens van comentar que hi hauria novetats tant en el taller de teatre com en el taller de plàstica i que, a més, afectarien a la classe de 5è i a la classe de 6è. Ens van explicar que funcionaríem com una companyia de teatre i que calia molta coordinació, atenció i generositat.

Es tractava que els nois i noies de 5è s’ocuparien de la part tècnica i, nosaltres, els de 6è, havíem de fer el guió i la interpretació d’una obra.

Mai ho havíem fet d’aquesta manera però de seguida ens hi vàrem posar il·lusionats creant una adaptació del conte Sopa de pedres de Xesco Boix. Després de totes les nostres idees treballades en grup petit, l’obra es va acabar dient Sopa d’emocions. Seguidament vàrem fer una selecció de personatges i escollírem el paper de cadascú afegint característiques pròpies. Tant a les hores del taller, que el fèiem els dilluns al matí, com a les hores de llengua catalana estudiàvem i practicàvem la fonètica i la dicció. Quan ens vàrem saber el text començàrem a assajar al teatre amb el Xavi, el director teatral i l’Imma, la nostra tutora.

Mentre nosaltres estàvem enfeinats fent d’actors i actrius, la Nona, directora escènica i el Francesc, tutor de 5è anaven ensenyant totes aquelles feines que no es veuen gaire però que són fonamentals per a què tot surti bé.

Així  els nois i noies de 5è varen aprendre a controlar els efectes de so i de llums, les tramoies, a fer de regidors, d’acomodadors, a confegir els vestuaris, l’escenografia, a caracteritzar els personatges amb maquillatges diversos… fins i tot varen dissenyar i repartir el programa de mà.

 

Creiem que ha estat un treball de cooperació importantíssim. Calia expressar empatia i tenir paciència. I n’hem sabut.

El dilluns 18 de desembre vàrem mostrar l’obra davant de tota l’escola: nens, nenes, famílies, mestres… En acabar tothom aplaudia i ens felicitava. Sempre hi ha incidents imprevistos (el dia abans un noi de 6è es va fer mal al pati i no va poder actuar) o coses millorables però, en general, estem satisfets de l’últim projecte artístic que hem interpretat al teatre de l’escola. L’any que ve, nosaltres serem a l’institut i el teatre canviarà la seva imatge!!!

Però això, serà una altra història!

Volem donar les gràcies a tots, especialment a la Nona, al Xavi, a l’Imma i al Francesc.

Aarón, Adrià, Àfrica, Alejandra, Berta, Emilio, Inés, Jaime, Javier, José Mari, Lídia, Natalia, Noa, Sufyan, Teo i  Yanira

Deixa un comentari