Què és el feminisme?

És un moviment social que demana igualar els drets entre els homes i les dones. Malauradament en la nostra societat hi ha masclisme i sexisme ja que l’home té un rol de poder que ens fa pensar que és superior a la dona.

El dijous dia 13 de febrer al Servei de dinamització juvenil de Química vam fer un taller en el qual vam parlar sobre el tema i vam analitzar les cançons que escoltem durant el nostre dia a dia en clau de gènere. La majoria de grups de música tenen missatges sexistes o parlem de relacions tòxiques encobertes.

Així doncs vaig fer la següent pregunta a dues joves del barri: Què opines sobre el feminisme? Per una banda, la resposta que vaig tenir va ser que el feminisme era necessari, però per l’altre, em van dir que amb aquest moviment, les dones ens voliem sentir superiors als homes.

Em sembla que hi ha molta gent que encara no té suficientment informació sobre el tema, ja que les persones que es declaren feministes han posat de manifest molts cops que l’únic que volen és una igualtat de gènere, i això implica posar a la dona al mateix nivell que l’home.

Si algú li interessa i té ganes de saber-ne més, el grup de dones d’Estrelles Altes fa un cop al més una xerrada sobre feminisme a l’espai juvenil de Química.

Lorena Ramos

Deixa un comentari