Química, el nou espai juvenil del barri de la Marina

Moltes de vosaltres ja sabreu que hi ha un nou espai de joves al barri, l’espai Química.  Us preguntareu, i què és? Doncs Química és el nou servei de dinamització juvenil del barri de la Marina que es troba al mateix carrer Química número 2. Neix per oferir als joves un espai de descoberta, d’experimentació, un lloc construït a mida per a ells i elles, perquè entenem que aquesta és l’única manera que sigui un espai juvenil totalment adequat, un lloc on ells decideixin i liderin. De fet l’únic que pretenem nosaltres, des de la nostra perspectiva d’adult, és oferir.

Oferim un espai on puguin sentir-se enteses, on proposar, crear i liderar projectes, un lloc on trobar persones amb qui parlar dels seus problemes, on trobar suport mutu, un espai on conèixer altres companyes amb qui tenir interessos comuns, en definitiva, un lloc on els i les  joves puguin qüestionar, qüestionar-se i no sentir-se qüestionats.

És per això que aquest és un espai obert a joves de 12 a 25 anys, on poder proposar i trobar algú amb qui tirar endavant les seves idees i així convertir-les així en accions concretes. Un lloc en plena fase de construcció, un procés que acabarà en allò que els joves decideixin.

Després de llegir això, us estareu preguntant, i com ho fareu? Doncs aquí sempre partim dels seus interessos i treballarem a partir de petits projectes. El que pretenem és crear grups de joves units per allò que els agrada i que, orientats per una persona adulta, elaborin un calendari, es responsabilitzin i  duguin a terme petites accions al barri.

De moment l’espai Química ha començat a engegar a través de petits tallers proposats pels mateixos joves com circ, teatre i una sala d’estudi. Pel projecte és vital continuar amb aquesta coherència, és per això, que fem una crida als joves del barri perquè vinguin a participar en les activitats que estem duent a terme.

Per tant, si estàs llegint això, ets jove o coneixes joves amb idees i ganes de comprometre’s, que s’apropin al carrer Química número 2 a proposar, seran escoltades i trobaran persones amb qui convertir els seus projectes en una realitat.

Per últim, esmentar que des de l’espai juvenil del carrer Química no només creiem important tenir un espai on els joves tinguin l’oportunitat de participar, sinó que és vital que aquest projecte sigui coherent i els possibiliti a dir i fer la seva a aquelles persones que ho vulguin.

 

Oriol Toronell
Espai Juvenil Química

Deixa un comentari