Radars aterra a La Marina!

El Projecte Radars és una iniciativa d’Acció Comunitària liderada per Serveis Socials que vetlla per evitar l’aïllament de les persones grans més fràgils. Per a fer-ho, veïns, comerços, farmàcies, serveis i entitats col·laborem detectant i prevenint situacions de risc, i lluitant activament contra la solitud no desitjada de les persones grans que han decidit seguir vivint als seus domicilis.

Vols participar? Tu també pots formar part de Radars, i tens diverses vies per a fer-ho. No costa res estar una mica atent a les necessitats de les persones grans, i fer així una mica de barri recuperant l’esperit comunitari que hi havia als pobles:

  • Si coneixes alguna persona que pateixi solitud, o observes alguna situació de risc, pots actuar de “radar” i contactar-nos directament a radarsgentgran@bcn.cat o trucant al telèfon 93 619 73 11.
  • Vols contribuir a la definició del Projecte al barri de la Marina? Forma part de la Taula Radars i contribueix a establir l’estratègia per trencar amb la solitud de les persones grans del teu entorn. Celebrarem la primera Taula Radars el dijous 12 de juliol a les 12h a l’Espai Bàrkeno (Pg. Zona Franca 56-64, 2º pis).
  • Ets una persona activa? També ens pots ajudar fent-te voluntari! Necessitem un cop de mà per a fer difusió del Projecte (tant a festes o esdeveniments de barri, com a equipaments, serveis i comerços), per fer trucades periòdiques de companyia i vinculació, i per acompanyar a les persones grans a les activitats que fan trimestralment als espais de les entitats i serveis del barri.

Contribuir a estendre una mirada sensible i respectuosa envers la gent gran està també a la teva mà, ajuda’ns a construir un barri més humà, segur i solidari.

Si vols conèixer més en detall com funciona el Projecte Radars, pots buscar-nos a Youtube i fer-te una idea precisa dels espais de participació existents. Comptem amb tu!

Deixa un comentari