Refugi

Sembla que la Covid ha vingut per quedar-se, i allò que pensàvem que era normalitat ha desaparegut. S’han començat a aplicar mesures més dràstiques per lluitar amb més força contra el virus. Hem de veure com evoluciona la situació i el funcionament de totes aquestes mesures, més enllà de tot hem de ser nosaltres qui es responsabilitzi dels nostres actes, i amb aquests tenir cura de les persones del nostre entorn. 

Hem d’arendre a cuidar-nos entre nosaltres, d’una manera diferent però que sigui positiva per a totes, cuidant-se també a un mateix. És per això que els llocs on passem el nostre temps és molt important. 

Serà complicat però haurem de passar una llarga estona a casa, a casa hi tenim el nostre espai, la nostra família, en definitiva, és el nostre refugi. Hem de procurar que sigui així sempre. Després del llarg confinament, moltes famílies han començat a canviar coses de casa, fent canvis en l’estructura o en el mobiliari. 

Però aixó és la part que es veu, la física potser hauriem de pensar també en estratègies per millorar la convivència entre la nostra família, buscar ocis allunyats de smartphones i ordinadors, ocis conjunts que ens apropin a compartir temps plegats, perquè casa és el nostre refugi quan ens cuidem les unes a les altres. 

Per altra banda, un dels llocs on l’oci és primordial són els espais per a joves, Química, Bàscula i Imagina’t segueixen oberts, realitzant una tasca necessària per als joves, aportant espais de socialització i moments d’oci. La nostra tasca és la d’acompanyar en tots aquests sentits, esdevenir un referent en tot aquest procés, sempre amb unes mesures de seguretat fortes. 

Tots i totes necessitem desconectar del nostre dia a dia i connectar amb nosaltres mateixos, ja sigui a casa, el nostre refugi, o a partir dels serveis juvenils que tenim a l’abast, una segona casa i un segon regufi per a moltes. On ho fas tu?

Sempre hi som, perquè volem ser-hi!  

Paula Garcia i Oriol Toronell
Servei de dinamitzador juvenil Química

Deixa un comentari