Regalem-nos

Es presenta un dels hiverns més estranys que mai haurem viscut. No pel fred, sinó per la distància social amb la qual haurem d’aprendre a celebrar les festivitats que venen. Els dinars i sopars multitudinaris hauran de ser en petit comitè, encara més familiars. 

Haurem d’aprendre a celebrar el Nadal d’una altra manera, pensant sobretot en els que més estimem, cuidant-nos sense poder-nos abraçar. Potser arriba el moment de reinventar-nos i ja posats, això ens pot ajudar a capgirar aquestes festes, canvis que molts fa temps que demanem. 

Potser ha arribat el moment de veure què hi podem fer, i és que el Nadal ens fa viure abocats en un consumisme extrem, hem de comprar regals, molts, perquè la pressió social ens fa sentir obligats a fer-ho. 

Però podem fer regals que no siguin materials, regals que ens permetin passar més temps amb família, com entrades al teatre, a un parc d’atraccions o una tarda a la bolera. I és que els regals no han de ser individuals, poden ser compartits, de fet, les coses compartides són les que ens fan més feliços. Tampoc cal que siguin comprats, també poden ser construïts o de segona mà. A part hem de procurar que siguin el màxim ecològics possibles i adquirits en comerços de proximitat.

Podem analitzar a qui els regalem, com és que només regalem a la nostra família? Els regals, si es fan, ens han d’ajudar a mostrar apreci cap a la persona a qui va dirigida. Les nostres amistats són un vincle important per a nosaltres, sorprenent-los serà una bona manera de cuidar-los. 

Però el més important dels regals, és explicar per què fem els regals, què ens ha portat a fer-los i per què hem volgut regalar aquella cosa en concret. A vegades, el moment en el que fem el regal és més important que el propi regal en si. Fem regals perquè estimem i això ho hem de demostrar!

Aquest és el Nadal que ens plantegem des del servei de Química, una manera nova de viure aquests moments que compartim junts. Perquè som un servei però també una família! 

Paula Garcia i Oriol Toronell
SDJ Química

Deixa un comentari