Setmana cultural: L’UNIVERS

Un curs més, l’escola s’ha vestit de gala i sota el tema de L’UNIVERS alumnes i mestres hem treballat per aprendre més enllà de la nostra galàxia. Durant tota la setmana tot el centre ha treballat un projecte interdisciplinari de caire competencial, amb una valoració molt positiva per part de tots els agents implicats. És una setmana de treball diferent i de la que estem realment satisfetes per la incidència que té sobre els nostres alumnes.

El primer dia, en arribar  a l’escola, vam trobar una sorpresa  que ens convidava a viure una aventura galàctica tota la setmana.  Cada cicle ha descobert aspectes del nostre Univers a través de diferents activitats: creació d’ombres xineses a través de contes relacionats amb el tema, visualització de pel·lícules i documentals,  descoberta  de  dades bibliogràfiques  de científics famosos, simulacions de les diferents fases lunars, comparacions de la mida  dels planetes amb objectes propers, entre d’altres…

També hem gaudit molt amb els tres tallers intercicles que hem  realitzat conjuntament amb companys i companyes de P3 fins a 6è. En un d’aquests tallers s’ha reproduït el nostre Sistema Solar; en un altre, s’han treballat les constel·lacions i cadascú n’ha pogut crear la seva pròpia, en el tercer taller hem elaborat un coet i l’hem enlairat al pati de l’escola.

Cap al final de la setmana,  es va  instal·lar un Planetari a l’escola on vam poder observar les constel·lacions treballades als tallers i reconèixer els diferents planetes del Sistema Solar, a més de com és el dia i la nit en altres indrets del món.

La curiositat dels nens i nenes és la que ha  marcat el ritme d’aquesta Setmana Cultural que va  finalitzar amb la realització d’un concurs estel·lar… “A jugar”, on des dels més petits als més grans vam participar fent servir tots aquells conceptes nous que havien aprés. Cada agrupació es va posar un nom que tingués relació amb l’Univers. Es van proposar sis proves a resoldre:  endevinalles, pictionary, mímica, cançons, trencaclosques i curiositats.

Per acabar, ratifiquem any rere any, la realització de la Setmana Cultural com una activitat molt engrescadora i enriquidora en tots els aspectes. Ha estat una gran experiència!!!

ESCOLA CAN CLOS

Deixa un comentari