Som padrins de lectura

Com cada any, els alumnes de sisè ens hem convertit en padrins de lectura, això vol dir que tenim un fillol o fillola de la classe de primer amb qui compartim una estoneta de lectura i de jocs cada setmana.

Ens trobem a la biblioteca, ens saludem i anem a triar un llibre, busquem un lloc tranquil a la catifa o a la taula i el llegim junts, els ajudem amb els sons que encara els costen o amb les paraules que no entenen, i després agafem un llibre-joc i el mirem junts, prenem nota dels seus progressos, de com van aprenent i també de com va canviant la seva actitud.

Al principi alguns estaven nerviosos i tenien vergonya, ara ens agrada molt veure que ens han agafat confiança,  que ens esperen i ens criden quan és l’hora de trobar-nos.

Els padrins de lectura els ajudem a tenir més ganes de llegir i a fer-ho cada vegada millor, volem que es diverteixin i progressin però també que se sentin acompanyats i escoltats.

És un projecte que ens agrada molt i ens fa ser millors persones, aprenem a acompanyar i a cuidar, a tenir paciència i a ser amables. Estar amb els petits ens porta records de quan nosaltres començàvem a llegir, ens fa sentir bé veure’ls riure, adonar-nos de com van aprenent  i que ens abracin quan ens trobem pel pati.

Aquest any  l’obra que presentarem al concurs literari dels Jocs Florals serà un conte, escrit i il·lustrat per cada un de nosaltres pensant en els nostres fillols, en tot allò que els agrada i escrit amb el llenguatge senzill  que ja són capaços de llegir i entendre.

Segur que llegir-lo junts serà tot un regal i un record que ens acompanyarà molt de temps.

ESCOLA BÀRKENO
CLASSE PICA D’ESTATS-ALUMNES DE SISÈ
CURS 2019-2020

Deixa un comentari