Tornem a l’escola!

La tornada a l’escola d’aquest setembre  2020 ens ha plantejat nous reptes tant als mestres com als alumnes. Les noves mesures implantades pel Departament d’Educació ha transformat l’escola tal com la coneixem.

L’organització dels espais ha estat la tasca més difícil, ja que  es pretenia assegurar la seguretat dels nens i nenes i personal de l’escola  sense deixar de banda l’essència del que simbolitza l’escola, que és un espai de socialització, de construcció de vincles i creixement personal.

Tot i les dificultats,  s’ha aconseguit que els nens i nenes tinguin un clima de confiança i seguretat  on retrobar-se amb els companys/es, sense por i angoixes.

Un exemple seria l’hora d’esbarjo, on cada grup classe ha creat un llistat de jocs per poder fer a l’hora del pati. Aquests llistat s’han posat en comú per entre tots crear dinàmiques alternatives.

Un altre cas, s’ha dotat a tots els alumnes d’un correu corporatiu on els nens i nenes poden accedir a tasques de la classe  i aprendre a fer-lo servir (drive, gmail, blogger, classroom, hangouts…). D’aquesta manera, en cas de possible confinament d’alguna aula o la totalitat de l’escola, els alumnes podran seguir amb el ritme de l’escola amb la màxima normalitat possible, entenent que estar confinats mai serà el mateix.

Tot i les dificultats que han tocat viure, l’escola el Polvorí continua amb ganes, espenta i molta motivació per continuar endavant.

Deixa un comentari