We love animals

Som les nenes i els nens de 6è de l’escola Enric Granados i ens encanten els animals. Molts tenim una mascota i hem pensat que seria interessant parlar sobre aquest tema que tant ens preocupa.

És innegable que l’any 2020 passarà a la història com l’any de la pandèmia, l’any Covid. S’ha escrit i se’n ha parlat molt sobre aquesta crisi sanitària que tan greument està afectant arreu del món. I com ja sabreu, els animals no han sortit pas ben parats d’aquesta situació.

Durant el confinament, molta gent va fer-se amb un gos. Moltes protectores van avisar de l’augment alarmant de la demanda de cadells (es va duplicar durant aquells mesos) però no es va prendre cap mesura al respecte.

L’inici de la ‘nova normalitat’, coincidint amb l’arribada de l’estiu, va provocar un augment del 25% en els abandonaments, ja que moltes llars no podien assumir el cost de cuidar una mascota ni la responsabilitat que comportava mantenir el benestar d’un animal (veterinari, aliment específic, vacunes, xip identificatiu…).

Una mascota no és una joguina. Un gos no és una excusa per saltar-se un confinament i sortir al carrer a fer una passejada. Un gos és un membre més de la família i comporta un seguit d’obligacions i tota una responsabilitat. Abans de portar una mascota a casa, s’ha de meditar molt la decisió, ja que no serà passatgera sinó definitiva.

La situació dels animals és tan dolenta que fins i tot hi ha un mercat de compra-venda d’animals a aplicacions com Wallapop. IN-CRE-Ï-BLE!
I ja no parlem del maltractament que pateixen molts animals fent-los servir com a instrument d’entreteniment, d’exposició o d’explotació.

I si a sobre tenim en compte que, amb el canvi climàtic, els hàbitats de moltes espècies animals estan desapareixent…tot plegat és LAMENTABLE.
Els animals, s’han de protegir i cuidar, NO maltractar ni matar.

Gràcies per llegir-nos!

Deixa un comentari