Xarxes vives!

Sóc en Dani Fernández, nascut a la Marina l’any 1990. Des que vaig néixer la meva vinculació amb el món associatiu era constant dins i  fora de casa, ja que el meu avi i els meus pares van formar part de la fundació de la petanca de la Casa del Rellotge. Fer un club de petanca pot sonar a poca cosa però  darrere, hi ha  la lluita veïnal que va aconseguir que els jardins de Can Farrero fossin zona verda i que es fes un centre cívic tal com el coneixem en l’actualitat.

Després de molts anys fent de petit suport entre la resta de voluntaris, no només a l’esport de la petanca, sinó en la part més cultural com el carnestoltes i altres cites del calendari festiu, vaig descobrir quer la porta era molt gran i que jo podia fer molt més pel meu barri.

L’any 2011 ja sonava molt fort Facebook, una xarxa nova i revolucionària.  Vaig pensar que era una eina de comunicació directa i de participació dels veïns i veïnes. Així, del no-res, va néixer La Marina Viva. En aquell moment tenia com a objectiu fer-se reso de totes aquelles activitats del barri que per algun motiu no tenien suficient difusió. Va ser tota una revolució, ja que al principi Facebook estava  ple d’usuaris joves i en aquell moment arribar directament a aquest perfil era tot un repte.

No sabia que Facebook arribaria tan lluny. Al cap d’uns mesos em vaig adonar que a més de publicar activitats, la gent del barri volia interactuar i participar. Vaig aprofitar-ho i així vaig afegir noves seccions  (Enquestes, preguntes directes, concursos). La resposta va ser tan positiva que inclús rebíem peticions de persones del barri que volien ser voluntàries del projecte. Així és com la Marina Viva passa de ser un projecte individual a un de col·lectiu i es converteix en una associació.

Tot va canviar, ja no era jo només darrere d’un ordinador, sinó un petit equip que a poc a poc va créixer. Vam posar en marxa altres xarxes socials per complementar el projecte; Twitter, Instagram i YouTube. La Marina Viva agafa forma, de tal manera que inicia les seves pròpies activitats escoltant les necessitats del veïnat a través de les xarxes socials. La nostra feina ha tingut el reconeixement de les entitats, equipaments i col·lectius del barri  per això se’ns va atorgar el premi Sants-Montjuïc a la Innovació.

Us faig aquesta reflexió, perquè moltes vegades criminalitzem l’ús de les xarxes socials en els adolescents i joves i la meva experiència, pots ser un dels molts exemples que hi ha, de nois i noies que hem experimentat amb una nova eina i gràcies a ella, hem après i creat nous projectes.

Dani Fernández
La Marina Viva

Deixa un comentari